Milyen változások lesznek a turizmusban a járvány után?

2020.04.27.
Infopont Siklós

magyar turisztikai ügynökségA magyarok több mint fele utazni készül a járvány után- derül a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából készült kutatásból.

A kutatásról, a dubaji világkiállításról, a Virágos Magyarország verseny májusi indulásáról is beszél legfrissebb podcastjában Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója. De szóba kerül az is, hogy a járvány után várhatóan milyen változások lesznek a turizmusban.

A Századvég április 8-a és 15-e között több mint kétezer ember megkérdezésével azt vizsgálta, hogy a magyarok terveznek-e utazást a koronavírus járvány után, és ha igen, hova. A válaszokból az derült ki, hogy a vírus lecsengését követően a magyarok 51százaláka tervez belföldi utazást, külföldit pedig a megkérdezettek 12 százaléka. A legnépszerűbb úti cél az utóbbi esetében Horvátország és Görögország, míg belföldön átlagosan 227 kilométer távolságra mennének a magyarok, és leginkább aktív szabadiős tevékenységeket szeretnének. A megkérdezettek kétharmada jelenleg úgy tervezi, hogy kerülni fogja a szervezett utakat a járványt követően.  A kutatásban résztvevők 61%-a jövőbeli utazása során azt is figyelembe fogja venni, hogy mely országok voltak érintettebbek a vírus által.

A részletekről hallgassa meg a Guller Zoltánnal készített podcastot itt:
https://mtu.gov.hu/cikkek/a-magyarok-tobb-mint-fele-utazni-keszul-a-jarvany-utan-milyen-valtozasok-lesznek-a-turizmusban-podcast-1586

Forrás: www.mtu.gov.hu