Harka legenda a Harka táncegyüttes előadásával

2020.09.22.
Infopont Siklós

Harka legenda a Harka táncegyüttes előadásával

Időpont: 2020. október 10. szombat, 14:45
Helyszín: 7815 Harkány, Zsigmondy sétány

 

Várunk mindenkit sok szeretettel a Harka legenda előadásának bemutatására, Harkányban október 10-én 14.45 órakor Zsigmondy szabadtéri színpadon.

A Harka Néptáncegyüttes 2001-ben alakult. Az együttes a Kárpát medence táncainak és hagyományainak tanulásával és megismerésével foglalkozik. Az együttes vezetője Donáczi Károly.

Az együttes munkájának célja a paraszti kultúra és hagyomány életben tartása, hagyományteremtés, művelődés, szórakozás, szórakoztatás és a néptánc megismerése. Hagyományteremtés: a néptáncegyüttes vezetésének célja volt, hogy Harkány városában évi rendszerességgel olyan programokat hozzon létre, amely a város lakossága és a turisták felé bemutatja néptáncunk hagyományait. Az együttes járt a szomszédos országok magyarlakta vidékein, Ukrajnában, Erdélyben, Szerbiában, Horvátországban, Mallnitzban (Dél Ausztria), valamint a párizsi és Aix en Provance-i magyar közösségnél, valamint rendszeresen meghívást kapunk a város egyéb rendezvényeire, valamint a környező és távolabbi települések rendezvényeire és vigasságaira.

2009-ben részt vettünk az I. Baranyai Felnőtt Néptánc Együttesek Fesztiválján, Komlón, ahol a zsűri dicséretében részesültünk. Többször szerepeltünk a Csepeli Öregtáncosok Fesztiválján.

A HARKA néptáncegyüttes 2015 óta tagja a Déli Kapu Folklórszövetségnek, 2017 óta a Harkányi Kulturális és Művészeti Egyesületnek. Az együttes művészeti és tánckarvezetője Donáczi Károly.