Foglaljon szállást Siklóson a megidézett történelem helyszínén!

2020.05.22.
Infopont Siklós

Foglaljon szállást Siklóson a megidézett történelem helyszínén!

A Brigadéros Vendégház Siklóson a vár közvetlen szomszédságában található.

A siklósi szállást úgy alakítottuk ki, hogy minden korosztály megtalálja a számára legfontosabb kényelmi szolgáltatást. A vár ódon falainál található siklósi szálláshelyen várjuk egyéni, családi és baráti társaságok, csoportok érkezését. Szobáink különböző ágybeosztásának köszönhetően lehetőség van franciaágyas, egyszemélyes ágyas és emeletes ágyas szobák foglalására, valamint családok érkezésekor igazi meglepetéssel szolgálunk a gyermekek nagy örömére családi emeletes ágyainkkal. Szobáink pótágyazhatóak. Felszereltségük: zuhanyzó, tv, wifi, hűtő, klíma.

A szálláshely Siklóson a vár szomszédságában a belvárostól és a siklósi fürdőtől pár perc sétára található. A történelmi környezetben lévő vendégház Siklós központi helyén található a Villányi hegység, a Tenkes hegy panorámájával. Siklós központi fekvése miatt a szálláshely ideális a harkányi fürdő és programok, valamint a villányi és környékbeli borosgazdák meglátogatásánál is. Igény esetén transzfert biztosítunk a villányi borozáshoz, a drávai sétahajózáshoz, valamint a harkányi fürdőbe is. A siklósi szállás udvarán zárt kocsiparkoló, játszótér várja vendégeinket.

 

A LEGENDA
A legenda úgy tartja, hogy a kezdetekben a várhoz tartozó uradalmi házat még Zsigmond király építtette a siklósi várból való kiszabadításában segédkező szabadcsapatok vezetőjének.
A történelem folyamán a későbbiekben Kanizsai Dorottya a mohácsi csatában elesett és megsérült magyar seregek és segítőik orvosait, ápolóit szállásolta el a házban.
A török időkben hosszas alagutak kialakításával kívánták bevenni a várat, egyike ezek közül a Brigadéros Vendégház udvarából indulhatott.
A későbbiekben a kuruc brigadéros használta búvóhelyéül ezt, a várban székelő labancokkal vívott portyái során. Napjainkban pedig csoportok, baráti társaságok, egyéni utazók, családok és gyermekek pihenését szolgálja a történelmi helyszínen lévő vendégház.

 

Ha kedvet kaptál Te is, hogy nálunk szállj meg, keress minket elérhetőségeink egyikén:

Címünk: 7800 Siklós, Vajda János tér 6.
Telefon: +36 30 348 8389 | +36 72 800 235
E-mail: info@brigaderos.hu

További tartalmak: