2021.04.22.
A Buga Jakab kerékpártúrára 2021. szeptember 4-én szombaton kerül sor. A Balatonkör Sportegyesület egy csodálatos tájat szeretne bemutatni. Eddig a Balaton mellett szerveztük a túráinkat, de most kitekintünk egy kicsit távolabbra és meglátogatjuk Baranya megye ékkövét, Siklóst és környékét. Aki már járt arra, az nagyon jól ismeri azt a fantasztikus vidéket. Miért Buga Jakab? A túra központja Siklós. A Siklósi Vár. 1965-ben készült egy 13 részes TV film, A Tenkes kapitánya címmel. A film egyik főszereplője Buga Jakab. Három távon lehet biciklizni: Buga Jakab: 82 km Családi kör: 26 km Kétkör: 108 km (Családi kör + Buga Jakab egymás után) Bővebb információ: https://www.balatonkor.hu/BJT
2021.02.01.
Időpont: 2021. augusztus 29. vasárnap, 18 óra Helyszín: 7800 Siklós, Vajda János tér 8. (Siklósi Vár) Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2021.augusztus 29-én  (vasárnap) 18 órakor kezdődő jubileumi koncertünkre a siklósi várba. A belépés díjtalan, de adományával bárki segítheti az együttes munkáját. A KONCERT MEGTARTÁSA A JÁRVÁNYÜGYI HELYZET ÉS A KORMÁNYRENDELET FÜGGVÉNYE!
2021.03.25.
Bőköz fesztivál 2021-ben is! 2021. augusztus 27-29. Bővebb információk hamarosan.
2021.04.19.
Ha szeretnél a gyermekeddel egy szuper alkotós délutánt eltölteni, miközben tanultok a tiszta alapanyagokról és közben gyönyörű fürdőbombák is születnek, akkor itt a helyed! A tanfolyam elméleti és gyakorlati órákból áll. Megtanuljuk, hogy mely alapanyagok, miért vannak a fürdőbombákban és hogyan alkothatunk bőrünknek leginkább megfelelőt. Aztán már vetjük is bele magunkat a készítésbe!  Minden alapanyag és eszköz biztosított a résztvevők számára. A részletekről és fontos tudni valókról emailben értesítünk mindenkit. Jelentkezési határidő: 2021. július 30. (csak a megfelelő létszám elérése esetén indul!) A részvételi díj: 6.000 Ft/1 felnőtt és 1 gyermek! Helyszín: IKON Szappan Manufaktúra műhely 7800 Siklós, Felszabadulás u. 28 1/2 Az ár tartalmazza az alapanyagok teljes skáláját, az elméleti oktatás jegyzetét, és természetesen a gyakorlati órán született gyönyörűséges fürdőbombákat is, melyeket otthon mindenki elfürödhet, vagy elajándékozhat kedvére! Ajándéknak, meglepetésnek szánnád ezt a délutánt valakinek, aki kedves számodra és tudod, hogy örülne neki? Lehetséges! Emailben jelezd, és a részleteket megbeszéljük! (ikonszappan@gmail.com)  Ha bizonytalan vagy, kérdésed volna, ne habozz, írj bátran! Várunk benneteket nagy-nagy szeretettel!
2021.04.21.
TALÁLKOZUNK A 14. ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁLON 2021-BEN! Fekete nyár, fehér nyár. Zöldült az Ördögkatlan. Október végén faültetéssel és ősbemutatóval köszöntek el a szervezők és a befogadó falvak a vírus-sújtotta 2020-as évtől. Nem hozott szerencsét nekik a 13-as szám: a 13. Ördögkatlan Fesztivált rendezték volna az idei nyáron, ám nem csak ezt, de a pótlásának szánt, őszi Ördögkatlan Napokat is el kellett hagyni. De a települések lakói és a Katlan szervezői is vallják: Mulatságnak lennie kell! szóval nem hagyták annyiban. Beremenden, Nagyharsányban és Villánykövesden mintegy száz fát és gyümölcsbokrot ültettek el, hogy azok jövőre, a 14. Ördögkatlanban büszkén hirdessék: Jövőnek lennie kell! – Boldogság volt látni, ahogyan a helyi nénik és bácsik, messziről jött, nosztalgiázó katlan-látogatók, ügyetlen, de elszánt szervezők, és persze kicsi gyerekek kicsi vödrökkel és lapátokkal mind szorgoskodtak, hogy a hárs- és juharfák, kőris- és ostorfák, mézalmácska- és vérmogyoróbokrok biztonsággal földbe kerüljenek. És földbe került a két védnök fája is: egy fekete nyár Cseh Tamás emlékére és egy fehér nyár Törőcsik Mari tiszteletére. Kimondhatjuk: igazi közösségi esemény született, méltó a falvakhoz, méltó az eddigi 12 Ördögkatlanhoz. Utóbbit a spontán és személyes program is megidézte: Matta Lóri bábozott gyerekeknek-felnőtteknek, Kisgyörgy Kincső, nagyharsányi iskolás népdalt énekelt, a Faluturisták szokás szerint bolondoztak (és persze Etus is ültetett), Beck Zoli utcazenélt, hogy aztán a Szuhay Marci és Kiss Andor által megépített 13-as szám meggyújtásakor elénekeljen egy Cseh Tamás-dalt. Lobogott a tűz, földre hanyatlott a tizenhármas, és mindenki hallgatta: Csönded vagyok. A zöld hétvége megrendítő lezárása volt a k2 Színház Béke című előadása. A Déryné Program keretében létrejött produkciót Benkó Bence és Fábián Péter írta és rendezte. Rozs Tamás zenész és a színészek Mozarttal és zsidó dallamokkal fűszerezték az előadást, melynek története Jézus születését és Heródes tébolyult válaszát mesélte el, amikor a békét hozó Megváltót csecsemők pusztulása követte. És mi elgondolkodhattunk azon, amire évezredek óta nincs válasz: miért nem tudunk békességben élni? Azt reméljük, a k2 Békéjét látni fogjuk 2021 nyarán a Katlanban, mely reményeink szerint – ha csak öt napra is – a békét hozza közénk. Találkozunk a 14. Ördögkatlan Fesztiválon 2021-ben!
2021.05.07.
2021. július 05-09., 9-16 óráig. A foglalkozásokat szaktanárok, művészek tartják. Kovács Ferenc festőművész, Ábrahámné Karli Mária gimnázium rajztanára, Németh Sára keramikus, Miklósné Csöre néni rajztanár, Mosonyi Tamás szobrászművész, Gitta Gyöngyi tanítónő. Helyszín: Siklósi Művelődési Központ, Siklósi Vár  Ára: 20. 000 Ft (amely tartalmazza az anyagokat, eszközöket, ebédet)  
2021.04.19.
Idén is Gördülnek a dűlők a Villányi-hegységen!  Fedezd fel a Villányi borvidéket a népszerű Gördülő dűlők rendezvényünk nyári kiadásán!  Válassz több útvonal közül és teljesítsd a távot két kerékre pattanva vagy gyalogosan. Bármelyik mellett döntesz, az élmény garantált! MTB Teljesítménytúra  Nevezés, túraszabályzat: https://docs.google.com/document/d/1_jZ_o7bbIz6u0Te1Si2XXvC5TKe5xWfYZc-NOrbx5Tg/edit?fbclid=IwAR1RkD2JyZ8eaRJmpMVNffJJTDM-qEcQhjAhZ9fbUuakCZT3G-zExlTg-6o Villány-Siklós Élménybringatúra  Tenkes Piknik  A rendezvény időpontja: 2021. július 3. Részletek hamarosan!
2021.04.19.
Várunk a Hétágfa Egyesület és a Nagyapám Háza hagyományos építészeti táborába! Itt a helyed, ha szeretnéd saját kezeddel kipróbálni, milyen vályoggal dolgozni! Eljött az idő, nem várhatunk tovább a Hétágfa Liget présházának felújításával, rendbetételével. 2021. június 27. - július 4. között présházfelújító tábort tartunk, ahol a hagyományos építészet elveit és munkafolyamatait figyelembe véve (részlegesen) újítjuk fel a présházat, a Nagyapám háza projekt szakmai irányításával és szaktudásával. Mire számíthatsz? - 1 hét intenzív, gyakorlati (tovább)képzés népi építészet/vályogépítészet témában. Munkafolyamatok: szerkezetjavítás, viklis födém bontása és javítása, tapasztás. - hozzáértő szakemberek irányításával sajátíthatod el a technikákat - kiegészítő programok: borkóstolás, ehető vadnövények, mesék a tűz körül - napi háromszori étkezés - nomád hangulat (jurtában alvás, 1 hét áram és vezetékes víz nélkül) - munka és szórakozás, felhőtlen örömök  Összesen 10 főt tudunk fogadni a táborban. Jelentkezés: https://forms.gle/citDry7EahJ7KCk87 Jelentkezési határidő: 2021. május 31. További információ: Berta János (hetagfa@gmail.com, 20/466 9291)  
2021.04.21.
A tiltások miatt az április 10-re kiírt „Tenkes teljesítménytúrák” összes távja elmarad! A túrát a már pótnapnak meghirdetett 2021. június 12. szombaton rendezzük meg! A távok adatai és egyéb tudnivalók a távra kattintva továbbra is elérhetők! (  A tiltások miatt az április 10-re kiírt „Tenkes teljesítménytúrák” összes távja elmarad! A túrát a már pótnapnak meghirdetett 2021. június 12. szombaton rendezzük meg! A távok adatai és egyéb tudnivalók a távra kattintva továbbra is elérhetők! https://www.dravatse.hu/index.php/rendezvenyeink/teljesitmenyturak/2021/tenkes A kitűzők régi sorozata megszűnik! Reméljük, az újak is kedveltek lesznek! Ár érték arányban továbbra is szeretnénk megtartani a már megszokott színvonalat! Ahhoz, hogy legyen egy jó napod, válaszd a Tenkes teljesítménytúrát! Már mindenki tudja, hogy „Sok jó ember kis hegyen is elfér”! Akár a nyár elején is… A rendezők a változtatás jogát fenntartják! A kitűzők régi sorozata megszűnik! Reméljük, az újak is kedveltek lesznek! Ár érték arányban továbbra is szeretnénk megtartani a már megszokott színvonalat! Ahhoz, hogy legyen egy jó napod, válaszd a Tenkes teljesítménytúrát! Már mindenki tudja, hogy „Sok jó ember kis hegyen is elfér”! Akár a nyár elején is… A rendezők a változtatás jogát fenntartják!
2021.05.07.
A zarándoklatba kizárólag online lehet bekapcsolódni! 2021. május 08. 7. 00 - 16. 00 Kövessétek otthonaitokból élő közvetítésünket Egyházmegyénk honlapján vagy Youtube oldalán! A lelki napot 9.00-tól az EWTN Katolikus TV is közvetíti.
2021.05.07.
2021. július 12-16., 8-16 óráig Mesetábor a Siklósi Művelődési Központban! Szabaidő hasznos és kreatív eltöltése! Ára: 15. 000, amely tartalmazza a foglalkozásokat, és az ebédet is. A foglalkozásokat Gitta Gyöngyi és Gitta Boglárka vezeti.    
2021.04.21.
Eljött az idő leporolni a fúvócsövet és íjakat . Május 1-én sok szeretettel várunk benneteket Apró paták földjén . A Baranya Íjásza versenysorozat nyitó, 3D-2,5D örömíjász versenye! Az „Apró Paták” Lovas Sport Egyesület sok szeretettel vár minden íjászt, és érdeklődőt a 2021.05.1-én, 09.00 órától megrendezésre kerülő 3D-2,5D örömíjász versenyére! A verseny helye: Siklós, Postaszállás u.11. A versenyen: fúvócső, olimpiai, barebow, vadászreflex, tradicionális, longbow, történelmi nyílpuska (fatestű, a szarvakon nem lehet csiga, maximum fonterősség 150#, távcső nélkül, a felhúzása kézi erővel történhet, a vesszőkön a megszokott versenyhegyek lehetnek) kategóriákban lehet indulni, de a versenysorozatban csak a fúvócső, a tradi, vadászreflex, longbow, és a nyílpuska lesz értékelve. Minden kategória indul amennyiben minimum három versenyző nevez. Amennyiben nincsen meg a kellő létszám, indulhat egy nehézségi fokkal magasabb kategóriában. Az íjász kategóriákban nevezők fúvócsővel ingyenesen indulhatnak! 20 db lőállás lesz kihelyezve, 3D-2,5D-s célokkal, 5-35m közötti távokon. A verseny 1 körben zajlik, lőállásonként 3 lövéssel (pontozás: 10-8-5). Tervezett program: 9.00 nevezés, versenyadminisztráció - csapatbeosztások 10.30 pálya elfoglalása 10.35 az első lövés 15.00-tól a csapatok beérkezése- ebéd 16.30 eredményhirdetés Előnevezés: (név, életkor, és kategória megadásával) Heller Tünde 06202060621 telefonszámon, illetve az apropata@vipmail.hu email címen. Előnevezési határidő: 2021. 04. 29 -én 16 óra. Nevezési díj: 0 - 9 évesek (MINI kategória) 1500 .- (ebéddel együtt) 10 - 13 évesek (GYERMEK kategória) 1500 .- (ebéddel együtt) 14 - 17 évesek (IFI kategória) 2500 .- (ebéddel együtt) 18 - 49 évesek (FELNŐTT kategória) 4000 .- (ebéddel együtt) 50 - évesek (SENIOR kategória) 4000 .- (ebéddel együtt) A Fúvócsővel indulók nevezési díja: 0 - 13 évesek GYERMEK kategória 1500.- (ebéddel együtt) 14 - évesek FELNŐTT kategória 2500.- (ebéddel együtt) A versenyen a korosztályok meghatározása a BÍ szabályzata szerint történik. A nevezési díj az étkezés árát tartalmazza! Díjazás: Érem minimum 3 induló esetén, oklevél minden dobogósnak. Támogatók:Szerena BT, Stihl bolt Siklós, Poc és Bub állateledel FIGYELEM! Versenyünkön a napi aktuális járványügyi szabályozások az irányadóak. Ezen rendelkezések betartása a versenyen résztvevők számára kötelező érvényű! Fontos szabályok: TILOS: a verseny előtt és a verseny ideje alatt szeszesital fogyasztása (alkoholt a büfében addig nem szolgálunk ki), a szemetelés a pályán és az egyesület telephelyén, a kihelyezett 3D-s célokra versenyen kívül rálőni, mások testi épségét veszélyeztetni. Amennyiben a fenti szabályokat valaki megszegi, úgy azt a versenyből kizárjuk, az eredményét töröljük. Ez esetben a nevezési díjat visszafizetni nem áll módunkban. Biztonságtechnikai ellenőr: Bohár Ervin (engedély száma: BT/001/0801/07/EK) Szeretettel várunk mindenkit!
2021.03.25.
A Máriagyűdi Bazilika 2021-ben online és személyesen látogatható programokkal egyaránt várja a híveket a járványügyi előírások betartása mellett.  Március 28. vasárnap: Virágvasárnap - Máriagyűdi Élő Passió (online) Április 4. vasárnap: Húsvétvasárnap Május 2. vasárnap: Édesanyák búcsúja Május 8. szombat: Egyházmegyei gyalogos zarándoklat Május 14. péntek: Sérültek búcsúja Május 22-23. szombat-vasárnap: Pünkösd főbúcsú – a cigányok részvételével Május 24. hétfő: Boldogságos Szűz Mária az Egyház Anyja – a horvátok részvételével Május 25. kedd: Papi zarándoknap Május 30. vasárnap: Szentháromság Vasárnapja – horvátok főbúcsúja Június 6. vasárnap: Úrnapja Június 20. vasárnap: A Bazilika cím elnyerésének évfordulója Június 26-27. szombat-vasárnap: Péter-Pál búcsú - Motoros Zarándoklat Július 2-4. péntek- szombat-vasárnap: Sarlós Boldogasszony búcsú – a Kegytemplom búcsúja, 39. Máriagyűdi Ifjúsági Találkozó Július 25. vasárnap: Szent Anna és Szent Joachim - Nagyszülők búcsúja Augusztus 2. hétfő: Porciunkula búcsú Augusztus 15. vasárnap: Nagyboldogasszony főbúcsú, a Pécsi Egyházmegye Zarándoklata Augusztus 22. vasárnap: Világ Királynője –székelyek búcsúja Augusztus 28. szombat: Szenvedélybetegek zarándoklata 20. Zarándoklata Augusztus 28-29. szombat-vasárnap: Kisboldogasszony főbúcsú – németek búcsúja Szeptember 5-12. vasárnap: Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Október 3. vasárnap: Őrangyalok búcsúja Október 10. vasárnap: Magyarok Nagyasszonya búcsú – Özvegyek, egyedülállók és gyermeküket elveszítettek zarándoklata November 21. vasárnap: Krisztus a Mindenség Királya November 28. vasárnap: A Bazilika felszentelésének évfordulója December 3-4-5. vasárnap: Szeplőtelen fogantatás búcsú - Bentlakásos adventi lelkigyakorlat
2021.02.23.
Elkészült a 2021-es naptár tervezetünk! Idén is színesebbnél színesebb programokkal várjuk a Palkonyára érkezőket. Bízunk benne, hogy az idei évben sikerül a tervek szerint haladni, és minden rendezvényt meg tudunk valósítani, azonban az időpontok még változhatnak. Reméljük hamarosan újra találkozunk és együtt koccintunk a Pincesoron!
2021.01.18.
A pandémiás korlátozások miatt sajnos a Vince-napot sem tudjuk hagyományos módon megtartani, azonban mindenképp szerettünk volna lehetőséget biztosítani a vesszőszentelésre az alábbiak szerint:   A vesszőszentelésre 2021.01.22-én 11:00 órakor kerül sor a szokott helyszínen, a Jammertal keresztnél.   A személyes jelenlét sajnos nem megengedett, így kérjük, a szenteltetni kívánt vesszőt névvel ellátva leadni a Villányi Művelődési Házban, hétköznap 8:00 és 12:00 között 2021.01.21-ig.   A szertartás Villány Város facebook oldalán élő videóban lesz megtekinthető.
Harkányi Advent és Téli Vásár
2020.11.03.
Időpont: 2020. december 01. – 2021. január 04. Helyszín: 7815 Harkány, Zsigmondy sétány   Fedett karácsonyfa, karácsonyi vásár, forralt bor, karácsonyi mozi és koncertek várnak! A szombati napok kivételével, minden nap 18:00 órától karácsonyi mozifilmeket vetítünk.   Nyitvatartás: hétfőtől-csütörtökig 16:00 – 21:00 péntek-szombat 16:00 – 22:00 vasárnap 15:00 – 20:00   Nyitvatartás az ünnepek alatt: december 24. 10:00 – 15:00 december 25-26. ZÁRVA december 31. 14:00 – 18:00 január 01. ZÁRVA